CORT_0283
ABAU/2016-2017/CD08/xuño/03
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 08 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 205 |
Número de lemas | 98 |
Densidade léxica | 48 |
Número de enunciados | 5 |
Media de palabras por enunciado | 41 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 54 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 32 |
Número de parágrafos | 3 |
Media de enunciados por parágrafo | 1.67 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía de vanguaarda e os chef dfamosos son
como o s monopatiín e os "skaters" de anos pasados, modas
que pegan un boom e que en dez anos ninguén
se acorda delas.
Na miña opinión estos pratos e chefs tan refinados
e minimalistas son só unha moda pasaxeira,
xa que a comida que nos ofrecen e solo
unha degustación e non vale para o proposito
real da comida que é chear satisfacer o noso
apetito. E outro elemento que tamén nos indica
que esta moda durara pouco é o custo e a
pouca accesibilidade a estos pratos, hoxe en
día so unha persoa adiñeirada pode acceder a
estos "manxares" con regularidade mentres que
unha persoa de clase media temos tería que
aforrar durante meses para poder permitirse
so unha comida.
Penso que este modelo de gastronomía de vangarda non
é o modelo a seguir cara o futuro, penso que o
modelo a seguir debería ser o de poder ofertar
a todos os sectores da sociedade, ata aos mais pobres,
comida de boa calidade. Todo isto non quere dicir
que a gastronomia de vangarda non esta facendo
melloras e revolucionando a maneira en que entende
mos a cociña, so penso que non o estan a facer
da maneira adecuada.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra