GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0283

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/03

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras205
Número de lemas98
Densidade léxica48
Número de enunciados5
Media de palabras por enunciado41
Número de palabras do enunciado máis longo54
Número de palabras do enunciado máis curto32
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo1.67

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía de vanguaarda e os chef dfamosos son como o s monopatiín e os "skaters" de anos pasados, modas que pegan un boom e que en dez anos ninguén se acorda delas.

Na miña opinión estos pratos e chefs tan refinados e minimalistas son unha moda pasaxeira, xa que a comida que nos ofrecen e solo unha degustación e non vale para o proposito real da comida que é chear satisfacer o noso apetito. E outro elemento que tamén nos indica que esta moda durara pouco é o custo e a pouca accesibilidade a estos pratos, hoxe en día so unha persoa adiñeirada pode acceder a estos "manxares" con regularidade mentres que unha persoa de clase media temos tería que aforrar durante meses para poder permitirse so unha comida.

Penso que este modelo de gastronomía de vangarda non é o modelo a seguir cara o futuro, penso que o modelo a seguir debería ser o de poder ofertar a todos os sectores da sociedade, ata aos mais pobres, comida de boa calidade. Todo isto non quere dicir que a gastronomia de vangarda non esta facendo melloras e revolucionando a maneira en que entendemos a cociña, so penso que non o estan a facer da maneira adecuada.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra