GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0284

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/04

Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía está acadando moito prestixio e fama. Isto é debido a que a cociña, como todo, evoluciona. Agora está de moda a cociña de miniaturas con sabores exóticos que nada ten que ver coa cociña tradicional. Mais esta cociña moderna non está ao alcance de todos, so os máis ricos poden permitirse probar desas miniaturas. que seguro Na miña opinión debese teñer certos coñecementos gastronómicos para poder apreciar eses tesouros que con tanto coidado levan a cabo gastrónomos de todo o mundo. Se non tes estes coñecementos estou seguro da súa recomendación: "mellor un lacón con grelos". Agora son máis os certames gastronómicos, existen máis premio e o mundo da gastronomía está moi ben valorado. Chama a atención os concursos gastronómicos, hainos a moréas hoxe en día. Agora ata os máis nenos aprenden a cociñar. O ser humano xa non se contenta so con comer senón que quere comer ben, por iso creanse escolas e institutos para os futuros gastrónomos, é unha moda que vai estar durante moito tempo. Eu, e non so eu, penso que non dentro de moito tempo comeremos barriñas enerxéticas que desenvolvan a función dunha comida enteira. Noso caso é particular pois vivimos nun país onde a gastronomía está moi ben coidada. O noso marisco é coñecido en toda Europa, ninguén deixa Galicia sen probar filloas ou grelos, é unha cousa moi da terra. Penso que a comida e o bon comer van moi ligados ao ser humano e cada vez máis.

En conclusión, a cociña moderna, tan prestixiosa hoxe en día é unha moda que vai permanecer algun tempo por iso prepáranse novas xeracións de gastrónomos que leven a cabo creacións para envexa dos nosos paladares.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt