GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0286

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/06

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras239
Número de lemas111
Densidade léxica46
Número de enunciados13
Media de palabras por enunciado18.38
Número de palabras do enunciado máis longo29
Número de palabras do enunciado máis curto5
Número de parágrafos8
Media de enunciados por parágrafo1.63

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade, a cociña e a gastronomía cada vez é máis prominente; é ben sabido por todos que España é un país no que se valora moito a comida.

Cada vez son máis os programas de televisión que emiten concursos de cociña, como Masterchef. De todas formas o que veñen sendo estes programas son nada máis e nada menos que copias doutros que se emiten noutros países.

Volvendo ao tema da comida, existen novas modas en canto a forma de cociñar, que por suposto son pasaxeiras. Pratos refinados con cousas polo medio que a saber Deus que son.

Como sempre se di non hai mellor comida que a da túa avoa ou o que ben ser o mesmo, senón sabes o que leva non o comas.

Para as persoas aprensivas estas novas modas provocan catástrofes non seus estómagos, pero para as persoas que non o son é perfecto.

Moitas persoas pásano ben comendo, e é que algunhas destas, viven para comer. Disfrutan comendo todo tipo de cousas. Está a xente que bota tomate as patacas fritas de bolsa, a que pon pementa a tortilla. Para gustos, sempre hai colores.

O importante é que cas tendencias innovadoras e a pervivencia da comida tradicional, todo o mundo pode estar tranquilo á hora de xantar.

O ser humano é un animal que inventa todo tipo de cousas e cando se trata de algo que proporcione o noso benestar, somos os mellores.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt