GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0287

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/07

Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos, a gastronomía acadou unha gran importancia na nosa sociedade. Hoxe en día, dáse moita importancia á comida. Isto débese en parte á paulatina evolución da propia sociedade. Xa que antigamente comíase o que se tiña, sen embargo agora hai donde escoller. Ésta é unha das grandes diferencias entre a gastronomía e a cociña actual e a antiga.

Pódese definir entón a evolución da raza humana dende antes do descubrimento do lumen (xa non para cociñar), ata agora, como unha das causas deste aumento da popularidade . Doutra banda estos últimos anos acadou unha gran fama grazas aos programas televisivos de cociña como por exemplo Master Chef.

Cabe destacar que tamén existe unha gran diferenza duns países a outros, xa que existen países gastronomicamente máis ricos que outros. Isto débese ao propio país e aos recursos que este posee, polo que haberá países que teñan maior facilidade para conseguir comida así como outros poseen outros recursos tamén moi útiles como o petróleo, etc.

Doutra banda nos diferentes periodos da historia, pódense distinguir tipos de comida característicos dese periodo. Un exemplo é o seculo XXI, no que se pode distinguir a chama "comida basura" como unha característica deste propio século. Isto en parte débese aos descubrimentos que se realizan ano tras ano neste ámbito .

Finalmente, cómpre dicir que é moi probable que a gastronomía siga evolucionando, e coa súa evolución, aumente o seu prestixio, sen embargo tamén cabe contemplar a posibilidade de que se vexa desvancada por outro ámbito.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt