CORT_0287
ABAU/2016-2017/CD08/xuño/07
Comisión Delegada | 08 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos, a gastronomía acadou unha gran
importancia na nosa sociedade. Hoxe en día, dáse moita
importancia á comida. Isto débese en parte á paulatina
evolución da propia sociedade. Xa que antigamente comíase o que
se tiña, sen embargo agora hai donde escoller. Ésta é unha
das grandes diferencias entre a gastronomía e a cociña actual e
a antiga.
Pódese definir entón a evolución da raza humana dende antes
do descubrimento do lumen (xa non só para cociñar), ata agora,
como unha das causas deste aumento da popularidade . Doutra banda
estos últimos anos acadou unha gran fama grazas aos programas
televisivos de cociña como por exemplo Master Chef.
Cabe destacar que tamén existe unha gran diferenza duns países a
outros, xa que existen países gastronomicamente máis ricos que outros.
Isto débese ao propio país e aos recursos que este posee, polo
que haberá países que teñan maior facilidade para conseguir comida
así como outros poseen outros recursos tamén moi útiles como o
petróleo, etc.
Doutra banda nos diferentes periodos da historia, pódense
distinguir tipos de comida característicos dese periodo. Un
exemplo é o seculo XXI, no que se pode distinguir a
chama "comida basura" como unha característica deste
propio século. Isto en parte débese aos descubrimentos que
se realizan ano tras ano neste ámbito .
Finalmente, cómpre dicir que é moi probable que a gastronomía
siga evolucionando, e coa súa evolución, aumente o seu
prestixio, sen embargo tamén cabe contemplar a posibilidade de
que se vexa desvancada por outro ámbito.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt