GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0288

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/08

Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña están en pleno auxe nestes últimos tempos. Cada vez hai máis restaurantes con comida minimalista, cuidanse todos os detalles e os gastrónomos disfrutan, sen ningunha dúbida, a cociña está de moda. Non é extraño ver os restaurantes cheos a hora de comer un sábado, ou un domingo, estase convertindo en algo habitual. AEsta situación asemella que non se debe a unha moda pasaxeira.

O negocio da restauración estase a desenvolver máis que nunca, o feito é que non de restaurantes de comida típica galega, senón que na zona na que vivimos encontramos dende unha pizzeria, pasando por un arxentino e ata un restaurante xaponés. Estos xa levan implantados máis dun lustro, polo que non se debe a unha moda pasaxeira e si a un cambio cultural. Décadas atrás comer fora da túa propia casa era un acto completamente aislado, pois nin a economía cho permitía nin seestilabase facelo. Agora, os traballadores dunha empresa, na súa hora de comer escollen unha comida tailandesa, chinesa ou rápida, teñen multitude de opcións e nin se lles pasa pola cabeza facer nada na casa. O tema é que a incorporación da muller o traballo a partir dos setenta fixo que nin moitos matrimonios non podan preparar comida para almorzar, aquí o primeiro punto. Ademais, co aperturismo de España ao exterior e a chegada de novas culturas coa inclusión na Comunidade Europea provocou unha riqueza cultural que desembocou polo gusto e agrado doutras comidas co seu orixe nun país moi afastado do noso. Moitos habitantes de esos afastados países chegan ao noso e o que fan e montar un negocio de algo que saben facer (a súa comida tradicional) por iso son numerosos os kebaps (turcos) os italianos ou os Mexicanos por exemplo.

A cuestión é que as novas situacións laborables e a intromisión de comidas que "a priori" son máis lixeiras que a nosa comitada tradicional (caldo, lacón, porco), fan que estas asentense e teñan negocio. Ademáis, nesta nova cultura onde inténtase viaxar máis e disfrutar máis da vida, tamén sae a comer fora no fin de semana moito máis que antes. Seguindo esta mesma línea, a gastronomía acadou un papel moi importante nestes últimos anos. Eles son os xuíces da comida e como tal, dan os seus veredictos. Un veredicto favorable deles pode ser nova clientela ao instante no mundo interconectado no que vivimos. Os restaurantes de comida moi seleccionada e exclusiva tamén están nun bóo momento, pois nesta sociedade capitalista xa sexa por prestixio, porque lles gusta ou por interés moita xente está disposta en pagar cantidades estratosféricas por un prato, como pode ser un prato de xamón de entrada.

Sen ningunha dúbida a sociedade está a cambiar, cada vez temos máis contacto con diversas culturas e o desenvolvemento dos smartphones e das novas tecnoloxías fan que esta presente constantes cambios. A intromisión de novos tipos de comida e a creciente visita a restaurantes pola poboación non deixa de aumentar. ¿Moda pasaxeira? Non o creo, eso si, a sociedade e a súa cultura amplíase, pero os costumes de sempre non se perderán nunca, e teremos que contribuir para que non se de o caso.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra