GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0290

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/10

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras222
Número de lemas112
Densidade léxica50
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado24.67
Número de palabras do enunciado máis longo41
Número de palabras do enunciado máis curto14
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nas últimas décadas un aspecto que alcanzou moita popularidade na sociedade é o da gastronomía e a cociña. É E penso que esta realidade, que tiña alcanzado taun nivel tan alto de preocupación na sociedade, é algo lóxico, posto que é algo básico na vida de calquera persoa. O feito de que sexa agora cando máis preocupación hai é porque hoxe en día temos máis coñecementos sobre os alimentos, os que son mellores ou peores, os que ten máis calorías que outros, etc, porq que hai, por exemplo cotrinta anos. É isto é grazas ás innovacións técnicas e científicas que se están a desarrollenvolver.

Por outra banda, eu considero que isto non se trata dunha simple moda, senón que se vai tratar dun cambio cultural máis duradeiro. E eu o considero así porque, como xa dixen, é algo que ten moita importancia para todos os homes e mulleres, sen importar a súa condición. Unha boa alimentación é fundamental para o desenvolvemento do ser humano, é e polo tanto este interés pola cociña vai seguer permanente.

Tamén penso que é importante que cada vez máis xente dedíquese ao estudo deste ámbito: para así seguir avanzando nos coñecementos que xa temos.

En definitiva, considero moi importante que a gastronomía e a cociña sexan campos de estudo, e non como algo pasaxeiro senón que forme parte da nosa cultura.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt