GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0294

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/14

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras211
Número de lemas108
Densidade léxica51
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado26.38
Número de palabras do enunciado máis longo55
Número de palabras do enunciado máis curto10
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

O gastronomía é, sin lugar a bida, un factor cultural de grande importancia. Nos últimos anos a súa popularidade aumenta e penso que seguirá así pois como a arquitectura ou as festas a comida é un elemento cultural. Coa comida veñen moitos temas relacionados, a fauna, a flora, o tipo de clima, o nivel de desenvolvemento... Un tema de gran importancia da comida é a tradición.

Coa comida aprendes acerca das culturas as que pertencen os pratos e de a a o seu encanto que para nada e unha moda pasaxeira. Coas comidas as culturas e países intercambian información e se relacionan, exemplos disto son as marisquerías (fora de Galicia), os restaurantes chinos, etc.

Outro factor de gran importancia é que, a diferencia das cmodas pasaxeiras e materialistas, a comida e unha necesidade básica e fundamental do ser humano polo que sempre será necesario comer e grazas ao crecemento da cociña e da gastronomía poderá ser algo máis ca unha necesidade, poderá ser tamén unha afición, ou un premio.

A gastronomía tamén inflúe no sector económico e social, grazas ao desenvolvemento da gastronomía hay hai novas técnicas, novas máquinas, novos postos de trabayllo; os que fai, en conclusión, que o aumento gastronómico non sexa unha moda senón un cambio cultural de maior duración.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra