GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0295

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/15

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras343
Número de lemas166
Densidade léxica48
Número de enunciados18
Media de palabras por enunciado19.06
Número de palabras do enunciado máis longo32
Número de palabras do enunciado máis curto7
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo3.6

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A creciente popularidade da cociña e da gastronomía responde resposta a un cambio moito máis profundo na nosa sociedade. A globalización, as novas tecnoloxías, os avances na medicina e na diétética, e sobre todo a o abaratamento dos custos de produción son as causas principais do surximento desta "arte "culinaria". E, na miña opinión, veu para quedarse.

A primeira causa que contribuiu á crecente cultura culinaria foi a globalización. Na actualidade, é frecuente atopar restaurantes con comidas de todo o mundo, e a sociedade experimentou un aumento na tolerancia e interés polos alimentos de outras culturas. Esta nova situación de conexión global xerou unha expansión de culturas e , aproveitaronse da demanda anteriormente citada de cousas "novas". Moi ligada a globalización esta o surximento das novas tecnoloxías: internet, os foros, as redes sociais, etc. permiten ás modas expandirse e crear tendencias da noite a mañá. Estamos na era da información, e a cociña beneficiouse altamente desta situación.

Por outra banda temos a mellora na mediciñna e a dietética. As novas xeracións están cada vez máis acostumadas a levar unha dieta saudable, fin de evitar futuras doencias relacionadas coa alimentación. Esta nova demanda de alimentos sanos, combinada coas ansias de novidades, abriron paso a innovación e expansión culinaria.

Malia o dito, unha característica é precisa sempre que se fala de cambios: é a mellora económica. Por unha parte, as economías de escala e as novas formas de comercio e explotación abaratan os custos e permiten unha expansión ao "público xeral". Por outro lado, aparecen novos grupos máis adiñeirados que buscan unha exclusividade e calidade, e están dispostos a pagala. Os sectores como este permitiron a aparición dos gastrónomos, como o esperpento presentado no texto.

Cabería pensar que isto e unha moda máis, que desaparecerá coma area no vento, pero na miña opinión non e así. As causas desta mellora aséntanse sobre pedras angulares extremadamente fortes como son a mellora da economía global ou as novas tecnoloxías, que non fan máis que crecer expoñencialmente co paso dos anos. Na miña opinión, e como xa dixen antes, viñeron para quedar.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt