GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0297

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/17

Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día, escóitase a miúdo falar de gastronomía e cociña en case tódolos rangos de idade, desde os máis novos aos máis experimentados avanzados en idade.

Desde sempre, a cociña estivo presente s nos fogares, dunha forma no ámbito familiar, sendo a tarefa de cociñar máis frecuente en mulleres ca en homes. Sen embargo, esta situación hoxe a día de hoxe cambiou moito. Agora os homes son tamén parte do mundo gastronómico e saben o que é colocarse nos fogóns dunha cociña, representando ó sexo masculino chegando estes a gañar importantes en recoñecementos en canto a galardóns nacionais ou internacionais, como é o caso da "Estrela Michelín", que aínda que posúe representación feminina, unha maioría apreciable maioría deste ámbito nacional e internacional son representantes correpóndelle do sexo pertence ao xénero masculino.

Outro ámbito que cabe resaltar da gastronomía é a súa presencia nos medios de comunicacións, destacando nos programas de televisión. Así, hai certas franxas horarias, como son ao mediodía ou á noite, momentos nos cales se reúnen nenos unha maior porcentaxe de espectadores coa intención de ver non protagonizadas non por receitas diarias, propias do mediodía, senón tamén consu por concursos nos cales distintos participantes loitan por demostrar as súas facultades na cociña e poder gañar un ansiado premio, relacionado co mundo tamén por suposto, co mundo da gastronomía.

Ademais, tamén hai que cabe destacar nun ámbito máis próximo ao día a día, a presenza de reunións e cursos impartidos nas distintas vilas e cidades españolas, e mesmo galegas, naas cales adoitan caracterizarse por ter un amplio número de afiliados, posto que o mundo da gastronomía está en expansión e todas e todos todos e todas queren participar del. Doutra banda, deisto tamén sorxe nace a pregunta de moitos profesionais deste mundo de se é unha mera tendencia pasaxeira, e o certo e que se asemella que si, posto que o día de mañá todos os focos centrados agora na cociña ou poderán o poderán estar, por exemplo, na gastronomía, bricolaxe.

Para sintetizar, podemos afirmar a calidade dea cociña como unha "tendencia do momento", da cal os medios de comunicación e a xente de a intenta aproveitar o máximo vbeneficio, ata que este protagonismo enfoque se oriente cara outra actividade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra