GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0328

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/01

Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Durante as ultimas décadas a cultura gastronómica alcanzou moita repercusión sobre todo no ámbito do turismo. A creación de guias como a coñecida guía Michelin ou a de Repsol fixeron que a nosa cultura gastronómica chegase ata Europa dun xeito moi rápido.

En España podemos atoparnos con moitos sitios con coa coñecida estrela Michelin, se afondamos en Galicia podemos encontrar tamén alguns na Coruña mesmamente.

Mais a nova moda de cociña que, se deus Deus quere, será pasaxeira e algo que a min non me acaba de agradar e é que a nova cociña parece mais propia dun químico ca dun cociñeiro, o nitróxeno liquido e mais avanzes da ciencia introducense agora no mundo culinario por para chearnos de olores e sabores que mesmo diferentes.

Mais vale a pena pagar o prezo que teñen por esa comida. Ao meu parecer estase olvidando o fundamental e é que comer e un prazcer si mais tamén é unha necesidade biolóxica. Todos eses pratos con un terán moi boa presentación non o dubido mais non son suficientes para que unha persoa alimentese sen ter que deixar toda a súa nómina nunha soa comida. Na miña vida comín en dous ou tres destes prestixiosos restaurantes e todos deronme a mesma impresión, "paguei mais de cen euros por quedarme con fame, para iso non como". Ademáis estes locais non so contentos con iso cobran diñeiro polo turismo que atraen dende o meu parecer debería volverse a reivindicar unha comida boa sana si pero abundante.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt