CORT_0328
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/01
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Durante as ultimas décadas a cultura gastronómica alcanzou
moita repercusión sobre todo no ámbito do turismo. A
creación de guias como a coñecida guía Michelin ou a de
Repsol fixeron que a nosa cultura gastronómica chegase
ata Europa dun xeito moi rápido.
En España podemos atoparnos con moitos sitios con coa
coñecida estrela Michelin, se afondamos en Galicia
podemos encontrar tamén alguns na Coruña mesmamente.
Mais a nova moda de cociña que, se deus Deus quere, será
pasaxeira e algo que a min non me acaba de agradar
e é que a nova cociña parece mais propia dun químico
ca dun cociñeiro, o nitróxeno liquido e mais avanzes da
ciencia introducense agora no mundo culinario por para
chearnos de olores e sabores que mesmo diferentes.
Mais vale a pena pagar o prezo que teñen por esa
comida. Ao meu parecer estase olvidando o fundamental
e é que comer e un prazcer si mais tamén é
unha necesidade biolóxica. Todos eses pratos con un terán
moi boa presentación non o dubido mais non son suficientes
para que unha persoa alimentese sen ter que deixar
toda a súa nómina nunha soa comida. Na miña vida comín
en dous ou tres destes prestixiosos restaurantes e todos
deronme a mesma impresión, "paguei mais de cen euros por
quedarme con fame, para iso non como". Ademáis estes locais
non so contentos con iso cobran diñeiro polo turismo que atraen
dende o meu parecer debería volverse a reivindicar unha
comida boa sana si pero abundante.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt