GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0329

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/02

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras232
Número de lemas112
Densidade léxica48
Número de enunciados10
Media de palabras por enunciado23.20
Número de palabras do enunciado máis longo32
Número de palabras do enunciado máis curto9
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo2

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É unha evidencia que o mundo da gastronomía e da cociña dou nos últimos anos un gran xiro nas preocupacións . Antes se cuestionaba o sabor dun bo prato, non importaba a presentación do mesmo e o verdadeiramente esencial era comer en gran cantidade ata acabar desbordado.

Agora, na actualidade, sen embargo a preocupación dun gran cociñeiro é a de innovar en cada prato. Iso é o que diferencia un gran cociñeiro dun medianamente bo. Os mellores, teñen unha brillante capacidade para desenvolver unha boa presentación e non se olvidan da importancia do sabor, polo que tamén mostran un importante interese.

Unhas das causas que fixeron posíbel o xiro a unha cociña máis innovadora foron a modernización dos elementos de cociña e tamén a conexión de todo o mundo. Nestes momentos é máis fácil interactuar cos lugares descoñecidos. Esta comunicación cos lugares afastados fixo máis doada a transmisión das culturas repartidas por todo o planeta, e axudou a poñer en común as ideas, gustos, formas e métodos para a cociña.

A parte de todo iso, moita xente pensa que este cambio perdurará no tempo, porque as persoas máis poderosas diferéncianse da maioría da poboación por poder consumir estes diminutos e prezados pratos.

Por todo iso, valorase que a cociña ten que ter boas prestacións, é importante a apariencia pero o verdadeiramente importante está no sabor, polo que non hai que olvidarse disto último.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt