Nos ultimos anos, tanto a gastronomía coma a cociña alcanzaron unha
grande popularidade entre os consumidores, isto ten varios isto está
influenciado por varios factores, entre estes poderiamos ver unha nova volta a
cociña máis tradicional e un lixeiro afastamento da cociña deconstructivista
e experimental, ainda que claro está que esta segue a facerse, tamén esta o
factor económico, xa que as familias teñen un pouco máis de diñeiro e poden
permitirse ir a comer fora de cando en vez, tamén os programas de cociña,
cada vez máis en auxe, axudan a este crecemento, aínda que neste caso
a axuda e recíproca.
persoalmente, non creo que ista sexa unha moda pasaxeira, xa que a comida
é algo vital para nós, e tes xuntas unha necesidade, vai aparecer alguén que a cubra,
e se a eiso sumámoslle o factor de que danos a comida feita e nin temos que
recoller, e un gran negocio,. A cociña tamén pode ser unha arte, xa que coma
calquera outro ámbito sufriu moita evolución, o meu punto de vista pode diferir ,
pero tamén teño unha visión máis cercana, xa que o meu irmán traballa e
estudou [e tamén traballa] no mundo hostelero e da restauración, o cal, como xa dixen,
permiteme ter este tipo de visión.
Para finalizar, comentar como a cociña, a pesares de ter sufrido mellores
ou peores épocas, pero sempre estivo ahí, e por eisto que non qcreo que
sexa unha simple moda e é algo que xa estaba e seguirá estando no noso
mundo por moito tempo.