CORT_0333
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/06
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 196 |
Número de lemas | 105 |
Densidade léxica | 54 |
Número de enunciados | 5 |
Media de palabras por enunciado | 39.20 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 56 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 28 |
Número de parágrafos | 3 |
Media de enunciados por parágrafo | 1.67 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
É certo que a gastronomia aumentou a sua popularidade
nos últimos anos, cada vez hai mais programas de
televisión e traballos adicados a preparación e degustación
da comida.
Isto é o que ocurre cando se produce a abundáncia de
algo nun país rico, comezamos a malgastar o ben
que nos sobra simplemente para o noso entretenimiento, sen
pararnos a pensar nas persoas que non teñen
este recurso a sua disposición. Donamos Doamos dous euros
para as persoas desfavorecidas e o governo gasta miles
en programas de televisión onde corenta participantes
adicanse a malgastar comida creando pratos que soamente
gustan a duas persoas na terra, gastando kquilos de comida,.
Logo cando toca comprarlle un bocata a un neno
desfavorecido nin o governo da miles de euros nin a xente
dona eses kquilos de comida que gastamos en programas
para o noso lecer.
En pasadas épocas, cando había fame, ninguén excepto os
mais ricos podían permitirse o luxo de preparar pratos
tan complexos como os que se preparan agora por
abundancia da comida, porque é a abundancia a causante disto. e
non somos capaces de renunciar nen sequera parcialmente
a ela para mellorar a vida doutras persoas menos
favorecidas.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt