GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0337

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/10

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras281
Número de lemas148
Densidade léxica53
Número de enunciados5
Media de palabras por enunciado56.20
Número de palabras do enunciado máis longo83
Número de palabras do enunciado máis curto27
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Actualmente ser un chef de prestixio cun restaurante con boa fama recoñecido mundialmente é un dos traballos máis populares e ben pagados grazas á evolución que sufriu a gatstronomía nas últimas décadas que convertiuse en todo un tipo de arte, a arte culinaria.

Resulta impresionante ver como do día a mañá en apenas vinte anos a gastronomía voltouse unha profesión grandiosa como se de un futbolista ou un actor se tratase. Pois este paso axigantado parece ser producido pola entrada do mundo culinario na televisión: é o caso de programas como "Cociñando con Arguiñano", "Master Chef" ou "O Chef" realizado polo famosísimo profesional David Muñoz e o seu restaurante Diverxo, que xustifica que este salto (de ser, a cociña, un oficio calquera e mal pagado, a un arte en toda medida) carácter reivindicativo, experimental e , imaginativo e creativo de varios chefs do mundo que fixeron grandes locuras por facer da gastronomía un dos praceres do mundo.

Mais este carácter reivindicativo e sobre todo creativo e orixinal é o que fixo de moitaos outros oficios e gremios como é a pintura ou a literatura saltasen á outra órbita do éxito grazas á súa capacidade de facernos sentir praceres e sensacións que fan da nosa experiencia e percepción do mundo algo totalmente diferente xa nos ficándonos ó o uso dos sentidos para a simple percepción de supervivencia coma se de animales se tratase, sen saber deleitarse e, sobre todo, disfrutar.

Por elo débese apoiar (mediante créditos, asociacións e agrupacións xa sexan culturais ou de outro estilo) a este tipo de artes ocultas que non poden sair á luz porque a súa situación non se llo permite, deixando nun mundo oculto unha concepción da vida totalmente inhospita e desaproveitada.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra