GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0339

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/12

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras295
Número de lemas139
Densidade léxica47
Número de enunciados15
Media de palabras por enunciado19.67
Número de palabras do enunciado máis longo29
Número de palabras do enunciado máis curto9
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo3

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A crecente popularidade da gastronomía non ten unha causa máis principal que a que é tan antiga como o home; a fame.

Dende sempre, a comida foi un elemento de estatus e riqueza. Os pobres comían verduras da horta e a carne era codiciada; os adiñeirados comían coma reis, con tódala carne que puidesen querer. Ahgora que os productos alimenticios de toda clase está ao alcance de todos, a maneira de cociñalos é a nova carne de antes; os adiñeirados poden acceder a ela. A quen no lle gusta saír a comer fora, cos platos cociñados por manos expertas? Por iso está a cociña asequible, e logo a de luxo, a que é xa un arte e é codiciada.

Esta cociña ten tanto éxito porque hai mais riqueza e máis xente á que servir, xa que os platos exóticos doutras terras sempre causa curiosidade. Nos súperes temos "yakisoba" precociñado e antes non se sabía nada de Xapón. Este rápido contacto con comidas doutros países afectou tanto aos productos medios como a cociña de alta calidade.

Por isto mesmo moitos cociñeiros usan produtos o recetas locales como base, xa que o exótico vende no extranxeiro. Agora mesmo a cociña non é un pracer, senón tamén un produto e unha imaxen. Cando pensamos en Italia pensamos na pasta e o xeado; en Alemaña o cucrut e a cervexa; en Xapón o sushi e o ramen... e así en tódolos países.

Nestes tempos onde a cociña ten un factor promocional e comercial, non creo que se trate dunha simple moda. Posiblemente, estemos xusto na época cando a cociña convértese nun arte, xa que agora mesmo a cociña e comida dun lugar eleva o estatus dun pais enteiro. A cociña vai pasar a ser unha nova embaixadora..


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt