CORT_0342
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/15
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Na antigüidade o que sempre faltaron foron alimentos,
se ven se cultivaban mal as terras ou as diferenzas
económicas eran abismais entre as clases altas
e a maioría que constituían as clases baixas
Isto era algo propio de sitios como Galicia coas
rendas forais.
Pero na actualidade polo menos os paises
occidentales non contan con ese problema a uns
niveis tan extremos. Polo que por fin a sido posible
o desarrollo da desenvolvemento da gastronomía
como arte. Máis que unha moda pasaxeira constitue
parte da nosa cultura á cal enriquece.
Outro factor que a tomado parte no auxe da
gastronomía elaborada é a globalización. Isto a
cambiado e combinado innumerables culturas
como por exemplo a gastronomía xaponesa que
cada día gaña máis terrenoo pola súa elegancia
e carácter diferencialista, nada que ver coa
gastronomía europea. Outro fenómeno propio
da gastronomía contemporánea son as fuxiións,
combinacións de dous ou varias gastronomías e
culturas nun mesmo menu.
É importante tamén considerar a recente
obsesión global pola gastronomía innovadora como
unha oportunidade de influir nos ámbitos persoais
da sociedade respecto á comida e cambialos hacia
mellor, hacia unha vida máis saudable.
Debido a este interés pola cociña cada vez hai
máis coñecemento sobre os efectos que distintos
alimentos teñen para nós, e podemos actuar
en consecuencia.
En conclusión, a popularidade que ten hoxe en día a
cociña e beneficiosa tanto para a socieda a
nivel social coma cultural. Constitueirá un
cambio cultural duradeiro que favorecerá ás
xeracións futuras e enriquecerá o coñecemento
sobre outras culturas e tradicións.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt