GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0342

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/15

Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na antigüidade o que sempre faltaron foron alimentos, se ven se cultivaban mal as terras ou as diferenzas económicas eran abismais entre as clases altas e a maioría que constituían as clases baixas Isto era algo propio de sitios como Galicia coas rendas forais.

Pero na actualidade polo menos os paises occidentales non contan con ese problema a uns niveis tan extremos. Polo que por fin a sido posible o desarrollo da desenvolvemento da gastronomía como arte. Máis que unha moda pasaxeira constitue parte da nosa cultura á cal enriquece.

Outro factor que a tomado parte no auxe da gastronomía elaborada é a globalización. Isto a cambiado e combinado innumerables culturas como por exemplo a gastronomía xaponesa que cada día gaña máis terrenoo pola súa elegancia e carácter diferencialista, nada que ver coa gastronomía europea. Outro fenómeno propio da gastronomía contemporánea son as fuxiións, combinacións de dous ou varias gastronomías e culturas nun mesmo menu.

É importante tamén considerar a recente obsesión global pola gastronomía innovadora como unha oportunidade de influir nos ámbitos persoais da sociedade respecto á comida e cambialos hacia mellor, hacia unha vida máis saudable. Debido a este interés pola cociña cada vez hai máis coñecemento sobre os efectos que distintos alimentos teñen para nós, e podemos actuar en consecuencia.

En conclusión, a popularidade que ten hoxe en día a cociña e beneficiosa tanto para a socieda a nivel social coma cultural. Constitueirá un cambio cultural duradeiro que favorecerá ás xeracións futuras e enriquecerá o coñecemento sobre outras culturas e tradicións.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt