GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0343

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/16

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras296
Número de lemas147
Densidade léxica50
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado37
Número de palabras do enunciado máis longo57
Número de palabras do enunciado máis curto19
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día, xa non concebimos vemos a o feito de comer como se vía o vían miraban fai 20 anos e moito menos como fai 50. Esto débese principalmente ó incremento na mellora do nivel de vida da meaioría dos cidadáns, así, comer pasou de significar unha mera acción de necesidade para satisfacer ó corpo a ser conce recoñecido case como un arte, é neste momento onde entran en xogo o labor dos gastrónomos.

Esta profesión, impensable para as xentes de fái 50 anos, hoxe en día e outra máis como pode ser a dun carpinteiro. Pero a pesar do que a maioría da sociedade cree, a cal ve como todo un "chollo", como se se tratara de encherse a fartar de comida, non é moi doada. Se ti es gastrónomo, terás que probar pratos de moitos restaurantes os cales algúns estarán mellor e outros peor e logo haberá outros que casi non se poidan comer (ben pola mala preparación do prato en conxunto ou ben por algún ingrediente mal cociñado) pero que deberas comer a pesar diso para logo facer unha crítica constructivas. Esta profesión levou a especializarse ós restaurantes que xa non queren servir comida senon crear pezas de arte. Uns pratos úni Cada día miles de restaurantes no mundo elaboran pratos únicos cargados de "emocións" e "sensacións" descritas polo cociñeiro, ou chef gourmet mellor dito, nas que el mesmo poña todo o seu esforzo e nas que se valora tanto o contido do prato en si como a presentación, e dicir a maneira de servilo.

Así, esta nova xeración cociña moderna non é aceptada por todo o público pois scertos sectores rexeitan "eses debuxos no prato que semellan comida" pero, nos días que corren, máis cunha moda parece que esta gastronomía tan renovada gusta cada vez máis e que chegou para quedarse.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt