CORT_0346
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/19
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Na actualidade o ser humano vive condicionado
polas modas ou tendencias que se establecen na sociedade,
sen ter claro se paga a penas gastar os cartos en
certos produtos que son tendencia. Por isto, penso
que a alta cociña ou a gastronomía de vangarda
teñen unha importancia gran parte de moda transitoria.
No meu parecer, moitas empresas aproi aprovéitanse
da popularidade de certas persoas que sirven de imaxe para que a sociedade mostre interese polo
desenvolvemento na técnica da cociña ou en acudir a
conocidos restaurantes. En lugares coma Galicia
a cociña a gastronomía tivo, desde fai séculos,
unha gran aceptación, sin embar pero ninguén
estivo nunca disposto a pagar unha fortuna por unha
empanada de algas apañadas na ría. Deste xeito,
estamos a ceder os nosos distintivos culinarios
a empresas que buscan obter beneficios coa imaxe
duns produtos modernos e diferentes. Porén
á hora de consumir alimentos as persoas de debemos
estar informados do que é propia dunha terra, e
do que é un elemento especulativo.
En conclusión, segundo meu criterio, a industria estáase
a aproveitar da influencia das modas nos gustos
da sociedade, cuxos produtos e, , coa súa innovación,
destrúe o valor gastronómico de produtos orixinais
ou endémicos. Por todo isto, nos de débenos
importar máis a riqueza da cociña na terra que a
tendencia go culinaria.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt