GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0346

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/19

Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade o ser humano vive condicionado polas modas ou tendencias que se establecen na sociedade, sen ter claro se paga a penas gastar os cartos en certos produtos que son tendencia. Por isto, penso que a alta cociña ou a gastronomía de vangarda teñen unha importancia gran parte de moda transitoria.

No meu parecer, moitas empresas aproi aprovéitanse da popularidade de certas persoas que sirven de imaxe para que a sociedade mostre interese polo desenvolvemento na técnica da cociña ou en acudir a conocidos restaurantes. En lugares coma Galicia a cociña a gastronomía tivo, desde fai séculos, unha gran aceptación, sin embar pero ninguén estivo nunca disposto a pagar unha fortuna por unha empanada de algas apañadas na ría. Deste xeito, estamos a ceder os nosos distintivos culinarios a empresas que buscan obter beneficios coa imaxe duns produtos modernos e diferentes. Porén á hora de consumir alimentos as persoas de debemos estar informados do que é propia dunha terra, e do que é un elemento especulativo.

En conclusión, segundo meu criterio, a industria estáase a aproveitar da influencia das modas nos gustos da sociedade, cuxos produtos e, , coa súa innovación, destrúe o valor gastronómico de produtos orixinais ou endémicos. Por todo isto, nos de débenos importar máis a riqueza da cociña na terra que a tendencia go culinaria.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt