GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0350

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/23

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras224
Número de lemas122
Densidade léxica54
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado37.33
Número de palabras do enunciado máis longo55
Número de palabras do enunciado máis curto16
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo2

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Non é un segredo para ninguén dicir que a gastronomía xunto coa cociña en xeral gañaron gran popularidade, pero para analizar as causas debemos preguntarnos: que é o que comemos? ou por qué estamos a pagar? Non é o mesmo acudir ao teu mesón de confianza, aquel con menú do día no que cando saes á de ser a rolos, que sentarse nunha terraza en sillóns masaxeadores mentres tráenche comida á carta, escrita nun idioma que descoñeces pero que pides igual porque está en francés, e é caro, debe estar bo. Neste último caso, quitando os luxos do lugar, pódese afirmar que ademáis de pagar pola comida, gastas na calidade e imaxe no plato, así como a súa preparación, mentres que en lugares máis austeiros ou humildes, gástase en comida e preparación.

Con todo, a gastronomía dun país eforma parte da súa cultura e é moi importante preservala. Así, coa chegada da era das comunicacións, a transmisión de información dunha cultura a outra fíxose máis doada, dándose a coñecer gastronomía de todo recuncho no mundo, e facéndoa así moito máis popular.

Así, coa súa

Deste xeito, coa súa popularización chegou a difusión de contenido audiovisual con respecto á cociña, desde programas televisivos ata fotografías ou arte, sen embargo o fin segue a ser o mesmo, pagues máis ou menos e sea máis ou menos artístico: terminar coméndoo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt