GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0351

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/24

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras188
Número de lemas100
Densidade léxica53
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado23.5
Número de palabras do enunciado máis longo57
Número de palabras do enunciado máis curto8
Número de parágrafos1
Media de enunciados por parágrafo8

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade e creo que a principal causa foi, paradóxicamente, a crise. Do mesmo modo que a moda de usar palés de madeira no mobiliario, a fama da cociña naceu por unha necesidade. A crise supuxo deixar de frecuentar restaurantes e bares, polo que comezáronse se comezaron a popularizar as receitas e as creacións gastronómicas feitas na casa. Así a xente comezouse a afeccionar á cociña e para sacar pro popularizáronse tamén os programas e concursos de . culinarios. Converteuse entón nunha moda que aínda hoxe continúa. , Ó non poder acudir a restaurantes de deseño, inténtase facer comida de deseño na casa. Ademáis, esta popularidade da gastronomía ven impulsada por dous factores que afectan a moitos outros ámbitos: o recente gusto pola volta á tradición, eque fai que se innoven pratos típicos (como o lacón con grelos) e a mezcla cultural froito da globalización, que fai que en calqueira parte do mundo se podan degustar platos de calquer tradición. Estos dous m factores fixeron que a gastronomía fose un tema de coñecemento popular popular, polo que a xente se interesa cada vez máis.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt