GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0352

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/25

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras282
Número de lemas148
Densidade léxica52
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado35.25
Número de palabras do enunciado máis longo53
Número de palabras do enunciado máis curto18
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo2.67

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Como seres vivos que somos, realizamos accións vitais para a nosa vida como o son durmir ou comer. Dende os comezos da nosa historia comemos, nos principios cazabamos animais e recolectabamos prantas e froitos pero co tempo fomos evolucionando ate convertir o acto de comer nunha cuestión social e cultural. É así como cada lugar caracterízase por ter determinadas comidas e todos nós reunímonos cos amigos e familiares ao redor dunha mesa e un bo xantar para celebrar algo ou estar xuntos.

A cociña evoluciona día a día, búscanse técnicas novidosas, novas experimentacións e moitas outras cuestións que fan as persoas probar novos pratos e contribuir a evolución desta cuestión cultural. É innegable que co avance do tempo o ser humano é máis sociable e, na miña opinión, invertir e ou emprender o un teu negocio relacionado coa cociña é un éxito seguro. A razón é simple, a xente sempre vai comer, como mencionei antes, é unha necesidade, e, según a economía dun país crece, e a xente poderá permitirse asistir a restaurantes para disfrutar cada vez de maneira máis regular. Así e todo esto seguirá avanzando sempre e cando a eco capacidade ecommica o permita, cando unha crise afecte ao pobo e vexan baixar os seus salarios as mesas dos comedores de restaurantes caros e novedosos comezarán a baleirarse e a cociña reducirá os seus avances pola falta de xente que poida probalos.

En conclusión, a cociña para o público está moi relacionada coa economía, sem non hai quen coma non se realizarán experimentacións novas e isto converte a gastronomía a nun acto social sometido a subidas e baixadas bruscas que débense aproveitar intelixentemente e estaría ben que fosen capaces de fomentar unha alimentación sana e saudable.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt