GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0353

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/26

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras193
Número de lemas87
Densidade léxica45
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado27.57
Número de palabras do enunciado máis longo48
Número de palabras do enunciado máis curto14
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.75

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña están sendo moi populares na actualidade e na miña opinión, non é unha cuestión de moda.

Eu creo que este aumento da popularidade da gastronomía débese ao mundo globalizado no que vivimos. Con isto refírome a que á xente cando viaxa, (ou non necesariamente nunha viaxe), gústalle coñecer cousas doutras culturas; os seus costumes, as súas vestimentas, a súa lingua e tamén a súa gastronomía. Eu supoño que isto, no caso concreto de descubrir variedades na gastronomía, crea na xente unha afición polas comidas exóticas e, nalgúns casos, as leva a querer dedicarse a unha profesión coma a gastronomía.

Para explica Na miña opinión, a profesión de gastrónomo é unha profesión que ten que ser vocacional, é dicir, se a alguén non lle gusta probar alimentos exóticos, nunca se vai dedicar a esta profesión, por iso creo que esta profesión non aumentou a súa popularidade por "estar de moda".

Porén, eu penso que este aumento da popularidade desta profesión vai desembocar nun cambio na gastronomía, non a nivel mundial, por suposto, pero si nun amplio rango. Tamén creo que este cambio na gastronomía, de producirse, vai ser lento e progresivo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt