GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0371

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/02

Comisión Delegada10
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade no noso país. As causas fundamentais deste feito varían dende o intento de superación, de querer facer pratos mellores cada vez ata a popularidade fama que colleitou a nosa cociña no estranxeiro debido a alta calidade das materias primas e dos métodos de cociña.

Para conseguir a extraordinaria calidade que hai en moitos dos restaurantes, tanto en Galicia como en España, non foi necesaria a demanda das persoas de un producto. Algo que ver tamén ten o certame concurso que se realiza cada ano que oto outorga unha "Estrela Michelín" ou varias ó restaurante que mellor empregue as técnicas de cociña e mellor produtos sirva. Se vemos un restaurante cunha destas estrelas dámonos conta de tres cousas: cómese ben, cómese unha gran calidade, é caro e cómese pouco. Esta última característica é unha das máis difuminadas entre a xente, pero o certo é que esta clase de restaurantes non son para xantar todos os días, senón que son para ir unha vez no ano e gozar dunha grata experiencia en relación coa calidade e a presentación do prato. Eu

Eu creo que o fenómeno da gastronomía chegou para quedarse no noso país, xa que en ningún lugar do mundo se come como aquí. Pode ser que agora mesmo este teña un carácter de moda, podémolo ver en programas de televisión como "Master Chef" ou "Top Chef", pero ó meu parecer, dentro duns anos a gastronomía cociña seguirá tratándose igual de ben, xa que ninguén ten uns productos coma os nosos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt