GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0372

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/03

Comisión Delegada10
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Dende os últimos anos podemos observar que cada vez ten máis importancia a cociña e as artes culinarias en xeral. Isto pode observarse na proliferación de programas como é o caso de TOP Chef ou de Master Chef.

Antes, e polo xeral a profesión de cociñeiro estaba relegada a unha profesión para persoas sen estudios, que aprenderon a cociñar comen como unha forma de "superviviencia" e porque, máis que nada, non tiñan outra opción para seguir a diante, polo que era unha profesión con pouca vocación.

Non obstante, e actualmente iniciouse unha introducción das chamadas técnicas vangardistas que incorporan á cociña esa exclusividade que ten hoxe en día onde, para poder chegar a comer nunha restaurante de Estrella Michelín estás igual nunha lista de espera de alomenos un ano.

Na miña opinión todo isto paréeceme un tanto excesivo, non polo feito das inmensas listas de espera, senón pola desproporción entre a cantidade de comida que se atopa no pla prato, e a cantidade de diñeiro que se paga por eles.

Considero por tanto que estae pulo que alcanzou a gastronomía e o propio do acadado por calqueira outra moda que ten o seu momento de éxito e que pouco a pouco vai ir a menos.

Non obstante, aínda que considero que é unha moda, todo a hai que dicir que, con todo non quita que os cociñeiros, a xente que está detrás dos pratos sexa xente traballadora, que ame o seu traballo e que queren ofrecer ao comensal unha obra de arte feito comida, pero sencillamente, a comida é o que é e a e a

Non obstante, aínda que considero que é unha moda, hai que des resaltar o traballo dos cociñeiros, de esa xente que se atopa detrás dos pratos que queren facer disfrutar ao comensal dun obra de arte culinaria. Pero sendo sinceira, a comida está para alimentar e nutrir, e non creo que unha moda na que se emplea catro patacas e hovo e recib que recibe o nome de "reconstrución de tortilla" vaia cara adiante


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra