GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0373

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/04

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada10
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras250
Número de lemas137
Densidade léxica55
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado35.71
Número de palabras do enunciado máis longo62
Número de palabras do enunciado máis curto14
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo2.33

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nestes últimos anos, tanto a práctica da gastronomía como a da cociña viuse aumentada. De feito, non fai falla máis que acender a televisión e ver pr distintos programas televisivos con diferentes popularidades gastronómicas ao seu frente como Másterchef a cargo de chefs como Jordi Cruz, ou Topchef, que é posterior a Másterchef, ao mando do famoso gastrónomo Alberto Chicote.

Non os programas televisivos de cociña aumentaron (antes tíñamos Karlos Arguiñano e pouco máis) senón que tamén apareceron blogues de repostería, canles de Youtube de cociña, ou contas de Instagram de xente que sube á rede as súas experiencias nos fogones. Ata as nais, cando prepáranlle un prato aos seus fillos, optan por subilo ás redes sociais e alardear entre as súas amizades.

Posíblemente o boom da cociña a través dos medios de comunicación sexa unha simple moda que xurdeu por diversos factores sovbretodo a imitación duns programas televisivos a outros, ou das contas de cociña en redes sociais. De igual forma pasou cos programas de viaxe, moi frecuentes hai non moitos anos (Pekín Express, Callejeros Viajeros, Españoles por el mundo) e agora casi inexistentes. O que é un cambio máis significativo na cultura culinaria é que, exista ou non moda, xa está aberto un ábano de posibilidades para ampliar de forma sinxela e fa cómoda a forma de aprender novos pratos ou novas técnicas na cociña, fronte á antiga transmisión xeracional das receitas de cociña, o que limitaba moito máis a variedade na cociña da casa.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt