GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0374

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/05

Comisión Delegada10
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos, a cociña adoptou unha nova dimensión que traslada a cociña ata a televisión e os dutro outros medios e os cociñeiros á mesma situación ca os futbolistas ou os cantantes e actores. Agora a televisión sofre unha praga unha sobredose de programas deste tipo, hai millóns de libros de cociña e incluso canles de Youtube que se adican á cociña. Moita xente pensa que é unha moda pasaxeira e dentro de pouco desaparecerá, pero é verdade? Na miña opinión, non.

A cultura de masas da actual sociedade fai que haia unha serie de patróns que todos coñecen: os programas máis vistos teñen millóns de seguidores, coma a música ou a literatura. O impacto da cociña non foi tan forte coma semella, sempre estivo nun panorama destacado, simplemente adaptouse aos novos tempos. Hai anos, cando a tele non existía, xa había libros de cociña que tiñan moito éxito. Coa chegada da "caixa tonta" xurdiron os programas de cociña e, cando os tal xefes das canles viron que a xente prefire os dramáticos fronte a outros programas, apareceron ideas coma Masterchef ou Top Chef. Os cociñeiros sempre tiveron prestixio, xa hai uns siglos os mellores traballaban para os reis e a nobreza. Sempre os houbo mellores e peores, así que é lóxico que os mellores gañen máis ca os de nivel máis baixo. Ademáis, creo que os pratos contemporáneos teñen máis mérito do que a xente di e, se hai xente que paga, que teñen de malo?

Así que, cando digan que a burbulla dos cociñeiros explotará dentro de pouco, mellor mirar ao pasado. Tampouco pode ser un cambio cultural o que leva connosco siglos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt