CORT_0374
ABAU/2016-2017/CD10/xuño/05
Comisión Delegada | 10 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos, a cociña adoptou unha nova dimensión que traslada a cociña ata
a televisión e os dutro outros medios e os cociñeiros á mesma situación ca os fut
bolistas ou os cantantes e actores. Agora a televisión sofre unha praga unha
sobredose de programas deste tipo, hai millóns de libros de cociña e incluso
canles de Youtube que se adican á cociña. Moita xente pensa que é unha moda
pasaxeira e dentro de pouco desaparecerá, pero é verdade? Na miña opinión, non.
A cultura de masas da actual sociedade fai que haia unha serie de patróns que
todos coñecen: os programas máis vistos teñen millóns de seguidores, coma a
música ou a literatura. O impacto da cociña non foi tan forte coma semella, sempre estivo nun panorama destacado, simplemente adaptouse aos novos tempos. Hai anos,
cando a tele non existía, xa había libros de cociña que tiñan moito éxito. Coa chegada
da "caixa tonta" xurdiron os programas de cociña e, cando os tal xefes das canles
viron que a xente prefire os dramáticos fronte a outros programas, apareceron ideas
coma Masterchef ou Top Chef. Os cociñeiros sempre tiveron prestixio, xa hai uns
siglos os mellores traballaban para os reis e a nobreza. Sempre os houbo
mellores e peores, así que é lóxico que os mellores gañen máis ca os de
nivel máis baixo. Ademáis, creo que os pratos contemporáneos teñen máis mérito do que a xente di
e, se hai xente que paga, que teñen de malo?
Así que, cando digan que a burbulla dos cociñeiros explotará dentro de pouco,
mellor mirar ao pasado. Tampouco pode ser un cambio cultural o que leva
connosco siglos.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt