GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0379

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/10

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada10
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras121
Número de lemas68
Densidade léxica56
Número de enunciados5
Media de palabras por enunciado24.20
Número de palabras do enunciado máis longo33
Número de palabras do enunciado máis curto16
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Obviamente podemos dicir que a gastronomía é algo que sempre estivo presente nas nosas vidas e nas dos nosos familiares, pero de maneira moi diferente a actual.

Antes a gastronomía estaba máis ligada ó papel da muller; probablemente pola discriminación desta na antiguedade. Aínda que ben é certo que esta discriminación todavía está presente na actualidade; "o famoso papel da muller na cociña" xa casi desapareceu, e a gastronomía convertiuse no divertimento e traballo de moit@s.

Na actualidade son moi comúns os programas sobre gastronomía, tanto a modo de aprendizaxe ou de concurso; onde podemos destacar "Master Cheff" e tamén "Master Cheff junior" para os máis pequenos.

Algo verdadeiramente importante é aprender gastronomía nas nosas vidas e sie é dende nenos todavía mellor.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt