CORT_0380
ABAU/2016-2017/CD10/xuño/11
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 10 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 243 |
Número de lemas | 116 |
Densidade léxica | 48 |
Número de enunciados | 13 |
Media de palabras por enunciado | 18.69 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 29 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 6 |
Número de parágrafos | 6 |
Media de enunciados por parágrafo | 2.17 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a econo cociña acadaron moita
popularidade ultimamente, en todo o mundo.
Eu penso que isto é debido á globalización e á
modernización. É dicir, respecto á globalización é
certo que dende que o mundo avanzou e a aparición
das tecnoloxías, permitiunos o coñecemento doutras
culturas e polo tanto a súa dieta. Sen isto sería
moi difícil o coñecemento doutra delas. Moitas destas
receitas son valoradas e añadidas á nosa comida
diaria. Tamén a chegada de xente doutros países e con eles a apertura de novos restaurantes con
comidas típicas do seu país, permítennos achegarnos
a ela e curiosear. Ademais, é certo que o cotidiano
cansa e sempre se optará pola opción de experimentar.
Por outra banda, respecto á modernización, úultimamente
avanzáronse novas técnicas de cociña e de útiles para
a súa preparación e dar lugar a pratos nunca antes
vistos. É por exemplo o caso dos pratos de pequeno tamaño
que se fan na actualidade, que son moito máis caros
que un con máis cantidade de comida. Isto dáse polo
feito do que comentamos antes, a curiosidade e a
experimentación das persoas.
Hai que engadir que vivimos nun país ga no que a gastrono
mía está moi valorada , e é moi recorrente nos momentos
libres ou saír coa familia, o que o acentúa .
Sen embargo, non creo que dure moito,. sSi que haberá demanda
de gastronomía, pero a cantidade de comida tirada ao
ano é dabondo , polo tanto terá que sufrir un cambio.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt