GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0381

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/12

Comisión Delegada10
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña nos últimos anos acadaron unha gran popularidade por ser unha das características básicas dun país ou rexión.

As causas deste auxe poden deberse entre outras aos turistas, é dicir, cando un grupo de xente viaxa a un determinado país e ese país gustoulle pola súa comida o máis probable e que regrese a el e que difunda isto entre os seus coñecidos. Deste xeito, vaise xerando un bucle que eleva ese país gastronomicamente. Este fo Isto foi o que experimentou España, e concretamente Galicia, nos últimos anos pois a todo o mundo lle podemos escoitar dicir que a no coma en Galicia non se come en ningures.

Outro factor que puido favorecer a este auxe da gastronomía é que está de moda, é dicir, actualmente o que máis incita a viaxar a outro país é a comida. Neste sentido podemos destacar o caso da comida chinesa pois mentres antes non atopabas ningún restaurante de comida china, agora en calquera parte hai un, e isto se debe a que se integrou na sociedade actual e non encheuse de fama. Non obstante, a pesar de que comezara hai uns poucos anos a popularidade da gastronomía e da cociña será unha moda que durará moito tempo e, obviamente, iso beneficianos a nós, a todos os que formamos parte desa zona rica pola cociña porque isto influirá nos postos de traballo, na produción, na economía...

En definitivas definitiva, na miña opinión esta popularidade acadada pola gastronomía é moi favorable e espero que continue durante moito máis tempo e, sobre todo, que sega medrando a fama da terra galega sobre este aspecto.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra