GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0395

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/03

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras169
Número de lemas88
Densidade léxica52
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado24.14
Número de palabras do enunciado máis longo45
Número de palabras do enunciado máis curto8
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.75

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día, a gastronomía acadou moita popularidade. Tanta, que o turismo gastronómico, entre outras propostas culinarias culinarias, acadou é un dos máis practicados.

Persoalmente, penso que esta nova moda no mundo da cociña é debida á innovación nos pratos que se realizan na actualidade. Por exemplo, o uso de nitróxeno líquido ou de certos alimentos, fai un par de décadas sería algo inpensable. A verdade, e que non penso que esta etapa gastronómica que se está a vivir sexa unha moda pasaxeira, xa que, xunto coa ciencia, a cociña non parará de innovar e de crear novas técnicas de alimentos, xa sexan híbridos entre especies ou alteracións de especies ou alimentos transxénicos.

Ademais, o turismo gastronómico, xa sexa á Provenza ou á Toscana, está en auxe, e pare as empresas continuaran a explotar esta proposta faceta da cociña.

En conclusión, persoalmente creo que esta popularidade que acadaron a gastronomía e a cociña nos últimos anos vai a continuar aumentando por moito tempo, non creo que sexa unha moda pasaxeira ou un cambio cultural na nosa sociedade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt