GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0398

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/06

Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía é actualmente considerada como un gran fenómeno. Cada vez a cociña ten máis popularidade, máis interesados nela na súa evolución e nos novos sabores.

Os medios de comunicación teñen gran importancia na

Os medios de comunicación así como as redes sociais teñen a culpa desta nova fevre da gastronomía. Esta nova visión da cociña está acompañada de novos colores, sabores e incluso texturas que procúranse a través dos alimentos de sempre. É máis complexo cociñar agora para un restaurante, posto que o que está "na onda" son plratos aparentemente tradicionais, pero que en realidade afástanses moito deste título. iIsto xerou novos postos de traballo. Cada vez máis persoas están interesadas en aprender esta nova arte. Prepáranse nas universidades e incluso algúns deles abren os seus propios negocios.

Por outra parte, a cociña tradicional está deixando de ter valor e sobre todo clientela. Aínda que todavía hai xente interesada nos plratos típicos de cada lugar é cada vez un pouco máis difícil atopar restaurantes onde os fagan. A nova cociña, que é case coma unha obra de arte, caracterízase por ser "minimalista". A cantidade de comida disminuiu mentres que os prezos aumentaron, o que resulta contradictorio. A día de hoxe é complexo atopar restaurantes asequi de baixo prezo ou económicos.

Esta moda, como todas, pasará. A gastronomía sempre terá un lugar no mundo laboral,. mais non o actualA xente pagará por comer e non por ver obras de arte reflexadas nos seus pratos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra