GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0401

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/09

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras325
Número de lemas155
Densidade léxica48
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado40.63
Número de palabras do enunciado máis longo65
Número de palabras do enunciado máis curto12
Número de parágrafos7
Media de enunciados por parágrafo1.14

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Actualmente a cociña e a gastronomía están gañando moito seguidores e popularidade. Non so nos problema programas de televisión senón que grazas as novas tecnoloxías e novas formas de comunicación como redes sociais ou mensaxería instantánea fan un gran traballeo para promover e aumentar os servizos a esta nova moda gastronómica

O aumento disto ven dada principalmente polos programas televisivos como Masterchef ou Top Chef facendo que a xente lle guste máis a cociña e ver que se pode traballar delo dela, xa que os gañadores destes programas conseguen diñeiro e un libro de recetas público á propias para pu publicar e gran fama entre os grandes cociñeiros.

Así a xente promovida por estes programas comeza a cociñar e a subir fotos ou videos ás redes sociais co que o eco mundial que esto acada e moi grande.

Á marxe da comunicación e repercusión social a gastronomía é unha forma de presentar a cultura dunha cidade ou dun país ao resto do mundo como é o caso do famoso chocolate suízo ou os fideos xaponeses e dentro das nosas fronteiras a paella valenciana ou as fabes de Asturias, sen olvidar o noso lacón con grelos do ou o pulpo de Mugardos dentro de Galicia.

Estas comidas fan aumentar o turismo atraídos polo sabor, calidade de producto e rexión onde se cociña e son considerados pratos internacionais xa que onde en calquer lugar do mundo recoñécese o tipo de comida que se prepara noutro.

O problema virá cando por culpa dos programas ou pola importancia mundial que se lle da a xente canse e comeza a rexeitar a comida internacional co que comezará o desprestixo da comida como comezou o desprestixo do mundo musical tras tantos programas e tanto boom mediático..

Polo que mentres a cociña se mantenga no momento actual a xente seguirá seguindo os programas ou blogs e gustaralle coñecer a cultura de onde provén o prato co que esta moda gastronómica é beneficiosa para todos os sectores da economía mundial.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra