GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0402

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/10

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras272
Número de lemas132
Densidade léxica49
Número de enunciados13
Media de palabras por enunciado20.92
Número de palabras do enunciado máis longo48
Número de palabras do enunciado máis curto5
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo2.60

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade e relevancia dentoro da sociedade. No noso pais, concretamente en Galicia, ven dado en parte pola boa calidade dos nosos produtos gastronómicos e diversidade dos nosos productos gastronómicos. Esta tendencia está favorecida pola importantecia cerecente do turismo gastronómico no noso pais, destacando o de Galicia, País Vasco e Asturias entre outros.

Gran parte da nosa cultura atópase en torno ós nosos costumes gastronómicas. Son populares as profesións e representan á nosa comunidade: as profesións do agro e do mar (gandeiros, leite queixeiros e percebeiras), as moi numerosas festas (festa da ameixa de Carril, festa do pan de Cea, festa do polvo...), as denominacións de orixe (pementos de pPadrón, castañas do cCourel, feixóns de lLourenzá...)... todo relacionado coa gastronomía galega.

Non é unha moda pasaxeira nin ten unha importancia peregrina. A gastronomía pertence a nosa cultura e é vben certo que acadou máis importancia nos últimos anos, pero unha importancia que chegou para quedar. Forma parte daos nosaos costumes e estes pola súa calidade e arraigo na sociedade non van sufrir grandes cambios nos vindeiros anos.

O bo padal e o producto galego triunfan donde queiria que vbain. Un exemplo disto é os numerosos premios que obten a cociña galega no ámbito internacional., como o premio que gañou o cociñeiro de Foz na feira gastronómica de xXapón. Gañou o primeiro premio no pais nipón cun prato de polvo á feira, pero sen polvo, consistía nun anaco de pataca con aceite e pimentón. de oliva e pimentón dulce ou picante.

Temos que estar orgullosas da nosa gastronomía ca e moito máis vendo a importancia que acada esta dentro e fora da nosa terra.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt