GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0403

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/11

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras217
Número de lemas113
Densidade léxica52
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado24.11
Número de palabras do enunciado máis longo34
Número de palabras do enunciado máis curto11
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos, a gastronomía e a cociña gañaron moita popularidade. Cada vez son máis os programas e concursos de cociña profesional, ou os restaurantes luxosos con estrelas michelín.

Pero eu non vou a discutir sobre este punto de vista da gastronomía, senón outro moi diferente e, por desgraza, invisible para a maioría da poboación: a comida especista. O especismo é a ideoloxía que fai que o ser humano vexa a uns animais como comida, e a outros como mascotas. É a ideoloxía que nos einculcan dende pequenos, facéndonos crer que está mal comer un can, pero é do máis normal alimentarse dun terneiro.

Por iso penso que a actual gastronomia é pasaxeira, xa que cada vez son máis as persoas que se dan conta do antiético que é o especismo e adoptan unha dieta vexetariana ou vegana. Ademais, está cientificamente demostrado que este tipo de dietas son perfectamente saudables en todas as etapas, incluso na etapa de crecemento, no embarazo e para as persoas deportistas. Por iso, se a poboación non é maioritariamente herbívora, é porque o noso pracer vale máis que unha vida.

En conclusión, debemos abrir a nosa mente e cambiar as nosas típicas comidas antiéticas por unha gastronomía antiespecista, polo noso ben moral e polo futuro de moitas vidas e do medioambiente.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt