GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0411

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/19

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras226
Número de lemas122
Densidade léxica54
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado25.11
Número de palabras do enunciado máis longo42
Número de palabras do enunciado máis curto15
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.80

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Gastronomía: A nova moda

Nesta época non hai cousa máis á moda que un bo restaurante de cociña de deseño. Restaurante ao que vas, comes cinco tapiñas moi elaboradas e saes con cen euros menos da carteira.

Para algunhas persoas isto é arte e para outras tan un enganabobos máis da sociedade. Persoalmente, considero que esta nova cociña é un arte, un arte que como todos estase a converter nun negocio moi rentable ao que poden acceder tan os privilexiados da sociedade. É certo que a comida elaborada por "chefs" coma Ferrán Adriá ou os hHermanos Roca ten detras da súa preparación numerosas probas e experimentos, pero ao fin e ao cabo segue a ser comida. Por suposto non se lle pode quitar mérito algún aos cociñeiros pero síi aos consumidores.

O problema destes consumidores e o motivo polo que acuden a estes restaurantes: normalmente diferenciarse do resto dos mortais en números vermellos.

Este suceso é o que realmente define unha nova moda para os adiñeirados: No século X tiñan un xuglar, No XIV un cadro de Da Vinci e hoxe acuden en masa ao "Bulli".

O A nova cociñea sería sempre a o maior dos artes sempre e cando por dez euros entraras a un museo e puidereas probar os magníficos pratos dos mellores che cociñeiros do mundo, mentres tanto e unha moda entre a burguesía coma outra calquera da historia.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt