CORT_0412
ABAU/2016-2017/CD11/xuño/20
Comisión Delegada | 11 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
É obvio que nos últimos tempos a gastronomía púxose moi de moda e
que moita xente se está a subir ao carro desta nova experiencia de
ser pinche e mesmo cociñeiro, sen deixar de lado a toda aquela
xente que se dedica a ser gastrónoma e probar toda aquela comida
que lle é allea.
Algo que axuda á cultura dunha zona é a gastronomía sen dúbida;
os pratos típicos dun lugar, a súa forma de preparalos, os productos
naturais da zona. Sen dúbida Son moi importantes tamén cando
falamos de tradición e de cultura. Nos últimos tempos e respalda
dos por distintos programas de televisión, vemos un auxe claro de
esta faceta da vida. É unha moda que terminará por acabar
pero é unha experiencia do máis enriquecedora o coñecer e probar
os pratos típicos de distintos lugares, así como chegar incluso
a saber preparalos dun modo tradicional.
Ás veces é irónico como nos chama a atención algo cotidiano que levamos
visto tantas e tantas veces ás nosas nais e avoas, como é o preparar
comida con amor e sobretodo con tradición. Supoño que todo é
máis bonito cando o vemos a traves da pantalla do televisor
ou mesmo unha foto subida a unha rede social, así funciona a
mente humana, sempre tan enigmática... O caso é que grazas
a esta moda a xente comeza a coñecer culturas que antes nin
oira falar delas e entre elas a galega por suposto.
Esta será unha moda que terminará antes ou despois, pero penso que
sirve para enriquecer sobremaneira e que algo sempre quedará. Ojalá todas
as modas fóran así de boas para un e sobretodo para a cultura
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra