GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0413

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/21

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras182
Número de lemas116
Densidade léxica64
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado22.75
Número de palabras do enunciado máis longo41
Número de palabras do enunciado máis curto12
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo2.67

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos tempos a alta gastronomía convesrteuse nun nfenómeno de interese internacional. Os grandes cociñeiros (nótese o masculino, malia ser tradicionalmente as mulleres as que cociñan) gozan de diñeiro e prestixio social, a asistencia a un dos seus restaurantes é increiblemente difícil de acadar e máis contan con aparicións en tertulias e debates. Toda esta situación ten unha connotación negativa, xa que por un lado está a parte da industria que e verdaderamente pionera e eficaz; mentres que por outro lado existen "snobs" que aproveitan para finxir ou adorar o seu ego. Se ben o recente exito deste mundo foi moi espontáneo, a importancia que ten lle asegura unha larga estancia. Un do

Un do factores que contribuen son o interés doutros sectores, como a televisión. Esta atopou unha formula "Master Chef" para producir múltiples programas desta índole en cada país, contando así con inmensas audiencias. E como esta, outras tantas; gastrónomos, series en Internet, guías mundiais, promotores publicitarios.

En definitiva, a accesibilidade da cociña, así como a súa cercanía fixeron do seu máximo expoñente un atractivo turístico, que presumiblemente va durar un bo tempo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt