GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0426

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/01

Comisión Delegada12
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Dende o meu punto de vista máis personal, creo que apareceu na nosa cultura, pola moda dos restaurantes prestixiosos.

A comida, como gastronómica, como a roupa ou os coches é unha moda, paxaxsei que chegou as nosas más mans a partir da sociedade capitalista en na que vivimos, deste xeito, a mnin min paréceme totalmente fríbolo, que algo tan fundamental para o ser humano, sexa tan caro, por simplemente ter a firma dun restaurante ou, en consecuencia dun chef.

Por outro lado, tamén é necesario destacar que no solamente este fe fenómeno causou gran espectación na xente pudiente, se tamén chegou as nosas casas con programas como Master Chef, no que un grupo de personas persoas que teñen dotes para a cocina, concursan por conseguir o seu soño, montar un restaurante,. Este tipo de programas entreteñen ao espectador, pero tamén fan publicidade sobre este gran fenómeno gastronómico.

Por último gustaríame plantexar unha pregunta ¿Esta actitude frente os alimentos é cociña ou é arte? Eu creo que ambos, xa que o plato ten que estar tan ben cociñado como espososto. esposto. exposto.

Para concluir gustaríame quero dicir que recapitular en que, dende o meu punto de vista, e mellor, comer un prato de lentellas que nutran vben, ao corpo que catro lentellas ben postas nun prato bonito.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt