GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0428

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/03

Comisión Delegada12
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Ben é certo que o mundo gastronómico está nun punto realmente álxido. Na miña opinión, este tema estásenos indo das mans. Existen restaurantes nos que a cantidade de comida que de poñen é tan reducida que casi é difícil de ver, pero o máis sorprendente do asunto é que unha cea destas características pode costar 300 por persoa.

Por outra banda, penso que as redes sociais e os medios de comunicación en xeral teñen moito que ver nisto en isto. Hoxe en día a maior parte da sociedade comparte a o seu día a día nas redes sociais. Polo tanto creo que este tipo de comidas de luxo tamén teñen que ver con isto, con compartir no Facebook a túa luxosa comida, o que hoxe en día os rapaces chamamos "postureo".

Ademáis este tipo de pratos son tan excasos que a maioría de personas teñen que volver a comer tras pagar unha comida que podería ser o salario dunha persoa.

Ese é outro tema, a necesidade das clases altas de vivir rodeadas de luxos e extravagancia. Xa que considero que unha persoa de clase media non empregaría os cartos para este tipo de "caprichos".

En conclusión, ó meu parecer a comida está para disfrutala, unha comida sinxela vale máis que mil comidas elaboradas, na maioría de ocasións.

Eu non cambiaría certos plratos como o caldo ou unhos sinxelos ovos con patacas por ningunha comida de diseño.

Consideroo unha forma de tirar os cartos e un desprezo á comida tradicional, feita polas nosas avoas, por exemplo, eso que vale ouro. Polo tanto penso que se trata dunha mera moda ulpasaxeira.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt