GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0431

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/06

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada12
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras194
Número de lemas105
Densidade léxica54
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado24.25
Número de palabras do enunciado máis longo36
Número de palabras do enunciado máis curto14
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.60

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade, nos paises desenvolvidos non existen un grave problema coa falta de alimento para a poboación. No pasado a comida era a preocupación da maioría das familias, cousa que foi desaparecendo cando os paises se desenvolveron. Agora a comida pasou a ser, a parte dunha necesidade, unha maneira de disfrute.

Pode tratarse, quizais, dunha moda pasaxeira, pero o certo é que a día de hoxe existen numerosas guías de turismo gastronómico, e moita xente viaxa a outros lugares, en parte, para probar a comida deses sitios. Esta situación ocorre, probablemente, porque a xente busca novas formas de entreterse e de disfrutala vida, polo que buscan o disfrute en aspectos da vida que antes considerábanse meramente rutinarios.

Tamén pode ser que, o que hoxe consideramos moda, nun tempo convírtase nunha costume entre a xente máis acomodada economicamente porque, claro está, comer aos mellores pratons non é algo para nada barato.

En conclusión, considero que

Este gusto pola comida pode deberse tamén á posibilidade de acceder a ingredentes que antes era imposible atopar, o que permite unha máis ampla variedade.

En conclusión, considero que este gusto pola gastronomía perdura no tempo, e non pasará como unha simple moda.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt