GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0434

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/09

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada12
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras208
Número de lemas109
Densidade léxica52
Número de enunciados11
Media de palabras por enunciado18.90
Número de palabras do enunciado máis longo34
Número de palabras do enunciado máis curto7
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo2.20

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que nos últimos anos a gastronomía e a cociña están a ter máis popularidade. Dende o meu punto de vista, hai varias cousas que o poden facer posible.

Por un lado, todos os ámbitos están a evolucionar o que tamén pertime que a cociña o faga. Adáptanse as novas tecnoloxías á cociña e pasa a ser unha competición a ver cal quen é o que máis imaxinación e mellores resusltados ten.

É aquí onde vemos outro factor, a demanda de sociedade. Cada vez somos máis inconformistas e capitalistas. Pásanos coas tecnoloxías, cada vez que vemos un modelo de última xeración e xa queremos cambialo polo noso telefono móvil aínda que esteivese en perfectas condicións. Isto aplicámolo á cociña: buscamos o restaurante máis moderno e de moda que atopemos aínda que isto signifiqeue un prezo máis alto e unha menor cantidade.

Penso que estas innovacións van supoñer un antes e un despois porque se afastan moito da cociña tradicional e a evolución deixará pegada.

En cambio, non creo que sexa nada máis que unha moda que as clases máis acomodadas puxeron de moda deron a coñecer e deixará de avanzar no momento no que se encontre outra cousa na que fixarse. Neste momento quedará como estancada e comezará a popularidade noutro ámbito.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt