GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0435

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/10

Comisión Delegada12
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña teñen cada vez máis popularidade e importancia no día a día e cada vez máis xóvenes e non tan xóvenes se adican á cociña de maneira profesional.

Este tipo de carreiras está en auxe debido á crecente importancia nos últimos anos. Quizais se trate dunha moda pasaxeira e vaia perdendo popularidade ou quizais non.

A labor de cociñar deixou de ser labor das mulleres para pasar a ser unha tarefa que ambos sexos poden desenvolver e non está mal visto (moitos cheffs homes destacan actualmente no mundo da gastronomía)

Ademais, tamén vemos ó noso redor que non medra no ámbito profesional se nón como "hobby" dalgunha xente.

Cada vez hai máis e diferentes libros de receitas que se poden levar a cabo na casa sen maior dificultade e tamén co desenvolvemento das redes sociales podemos atopar milleiros de platos diferentes e de diferente dificultade.

Na miña opinión, destacan tamén os programas televisivos de cociña que chaman a nosa atención e fan que probemos cousas novas como pode ser a gastronomía.

O programa "Master Chef" por exemplo non fai que os adultos lles guste e poidan probar pratos novos. A versión "junior" atrae moito ós pequenos da casa, a cociña como unha forma de aprender e divertirse.

Na miña opinión, penso que non será un cambio ou unha moda pasaxeira, senón que construirá un cambio cultural, pois cambiou a forma de pensar da xente sobre todo no relativo a que a cociña e a gastronomía non é tarefa de mulleres.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt