GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0436

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/11

Comisión Delegada12
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Un feito apreciable na actualidade é o desenrolo que sufriron a gastronomía e a cociña. Baixo o meu punto de vista esto vén provocado polas correntes aou modas que vai experimentando a sociedade.

Na sociedade de hai 50 anos non había tempo máis que para traballar e manter á familia. Pola contra, na actualidade, a parte de teraballar menos horas que na época anterior, a sociedade ten unha mentalidade baseada no esteticismo, é dicir, o importante, sexa o ámbito ou situación que sexa, é o aspecto exterior.

Este cambio de mentalidade influiu sobre a cociña, na cal, a cantidade de comida ecada vez é menor pero a súa decoración é máis abundante.

Normalmente, este tipo de cociña, que vai da man da gastronomía, é máis cara que a cociña rutinaria de calquera día normal de semana. Por iso, e facendo referencia ao dito anteriormente, á xente o que lle importa é a fachada, sendo moita, non toda, pero unha gran cantidade de xente a que opta por este tipo de cociña para que o resto da xente os etiquete co cartel "xente de diñeiro".

Non obstante, si é certo que hai xente que á que lle gusta este tipo de cociña sen ter en conta a opinión dos demais e eu respétoo; pero teño que dicir que am min non me agrada excesivamente.

En conclusión, este tipo de cociña e a gastronomía xurdiron, baixo o meu punto de vista, a partir do esteticismo da sociedade actual e durará ata que a xente se aburra e cambie de moda.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt