GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0438

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/13

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada12
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras219
Número de lemas111
Densidade léxica51
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado27.38
Número de palabras do enunciado máis longo37
Número de palabras do enunciado máis curto12
Número de parágrafos6
Media de enunciados por parágrafo1.33

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade a cociña acadou popularidade gracias a tecnoloxía e as gañas de investigar e coñecer mundo da xente. A modernidade é algo que a xente interésalle moito polo tanto tratan de trasladalo á cociña, o exemplo máis recente é a impresora 3D con fíos de comida, como o chocolate, tamén valería o nitróxeno líquido.

O outro motivo é o de ter un pedaciño de outra cidade ou país no teu barrio, isto débese as gañas de viaxar e as emigracións ou inmigracións.

Ás novas xeracións gústalles moito experimentar e probar cousas novas, o clásico asóciase con aburrido polo que viaxan a coñecer novas culturas, ás veces interésalles tanto que absorben os coñecementos e tratan de reproducilos na súa cidade.

Os emigrantes que veñen ao país e non teñen moito futuro deciden mostrar a súa cultura á xente descoñecedora

Ás veces este afán por querer ser o máis moderno leva a estropear certos pratos que non precisan melloras ou modificacións, os típicos pratos da abuela, dende o meu punto de vista.

En conclusión as novas xeracións son cada vez máis partidarias de experimentar e a eso engadímoslle as novas tecnoloxías e temos pratos que ás veces carecen de sabor ou teñen exceso deles, mezclas que non deberían son sabrosas. A isto engadímoslle que normalmente son moi pequenas cantidades a peprezos elevadísimos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra