GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0467

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/02

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaConsumo e produción
Número de palabras166
Número de lemas97
Densidade léxica57
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado20.75
Número de palabras do enunciado máis longo36
Número de palabras do enunciado máis curto12
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A situación gastronómica cambiou moito na maioría dos países de todo o mundo, cada un coa súa cultura propia. Mais estos cambios que adoptaados polo mundo da cociña xeráronse ao mesmo ritmo ca noutros campos.

A sociedade situación de todo o mundo evolucionaeadopta, nalgúns sectores, de xeito espectacular. No pasado non era tanta a necesidade da comida rápida ou "fast food", término xa adoptado pola maioría da poboación en consecuencia desta evolución, máais hoxe en día é moi útil útil e resulta, en ocasións, imprescindible.

O xurdimento de novas compañías que permitiron o desenvolvemento da gastronomía foi esencial. O mundo da cociña, os restaurantes, bares, etc, están intimamente relacionados co mundo laboral. As xornadas son moi amplas, ás veces o traballo está lonxe do fogar ou calquera outras situacións obrigan aos traballadores a comer almorzar, ou cear ou simplemente tomarse un respiro fóra da casa, por maior comodidade.

Todos estos cambios permiten, por a modernización de moitos sectores, neste caso do gastronómico, mais, pola contra, contribúen á perda progresiva da cultura culinaria.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt