CORT_0470
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/05
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
O auxe que ten hoxe en día a cociña debese, na miña opinión,
ás tecnoloxías.
Son moitos os programas de televisión que hai na actualidade
adicados á cociña; hainos para aprender a cociñar,
concursos para nóveles... Tamén hai multitude de premios
que dan prestixio ós bos restaurantes. Mais as redes
sociais están a cumprir un papel tamén moi importante
na expasnsión da cultura gastronomíca; os blogs
de recetas, os perfiles nas redes sociais de importantes
cociñeiros ou codiciados restaurantes.
Antigamente a cociña e o comer ben so se podía
valorar cando o experimentabas indo a un restaurante
e, como moito, polo boca a boca. Pero hoxe en día
co auxe do mundo de Internet, listos son os cociñeiros
ou empresarios que crean páxinas propias para os
seus "santuarios culinarios". Mais por moito que
se anuncien, a parte máis importante é a mellora
na calidade pois, coa actual situación
económica, se a xente vai a comer fora é para
aprobeitar comer pratos que na casa non podería.
Na búsqueda destes paraisos para as nosas papilas gustativas xogan tamén un importante papel as personalidades
públicas xa que se foi o noso cantante favorito ou un
reputado político tira máis a ir. De ahí que
múltiples cadeas paguen a personaxes relevantes para
que publiquen unha crítica favorable da súa estancia
no seu local.
Por último falar tamén do cambio na concepción dos
cociñeiros pois antes a importancia da identidade
desta era totalmente irrelevante mais nos nosos días
é raro encontrar a alguén que non sexa capaz
de nomear algún xenio culinario con algunha estrela
Michelín.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra