GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0470

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/05

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

O auxe que ten hoxe en día a cociña debese, na miña opinión, ás tecnoloxías.

Son moitos os programas de televisión que hai na actualidade adicados á cociña; hainos para aprender a cociñar, concursos para nóveles... Tamén hai multitude de premios que dan prestixio ós bos restaurantes. Mais as redes sociais están a cumprir un papel tamén moi importante na expasnsión da cultura gastronomíca; os blogs de recetas, os perfiles nas redes sociais de importantes cociñeiros ou codiciados restaurantes.

Antigamente a cociña e o comer ben so se podía valorar cando o experimentabas indo a un restaurante e, como moito, polo boca a boca. Pero hoxe en día co auxe do mundo de Internet, listos son os cociñeiros ou empresarios que crean páxinas propias para os seus "santuarios culinarios". Mais por moito que se anuncien, a parte máis importante é a mellora na calidade pois, coa actual situación económica, se a xente vai a comer fora é para aprobeitar comer pratos que na casa non podería.

Na búsqueda destes paraisos para as nosas papilas gustativas xogan tamén un importante papel as personalidades públicas xa que se foi o noso cantante favorito ou un reputado político tira máis a ir. De ahí que múltiples cadeas paguen a personaxes relevantes para que publiquen unha crítica favorable da súa estancia no seu local.

Por último falar tamén do cambio na concepción dos cociñeiros pois antes a importancia da identidade desta era totalmente irrelevante mais nos nosos días é raro encontrar a alguén que non sexa capaz de nomear algún xenio culinario con algunha estrela Michelín.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra