GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0471

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/06

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras261
Número de lemas115
Densidade léxica44
Número de enunciados14
Media de palabras por enunciado18.64
Número de palabras do enunciado máis longo41
Número de palabras do enunciado máis curto1
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo3.50

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

e certo que cada vez a cociña e a gastronomía gañan máis popularidade. Isto non o deicimos por dicir, senón que sen ir máis alá, cada vez vemos na televisión máis programas adicados a isto. Certas persoas cociñan, e despois un gastrónomo provbáas elexindo a que lle gustou máis.

Como causa disto, hcada vez hai máis persoas as que se deciden adicar á cociña, porque no optan a un posto de traballo, senón que tamén máis tarde cpoden converterse en profesionais e aparecer en programas televisivos. Ocorre isto cos demáis oficios? Non. Un profesor A un profesor non se lle vai dedicar un programa para que mostre as súas capacidades. Un cociñeiro tamén vai influir na cultura dout dos países. Por exemplo, cando veñen a Galicia os exstranxceiros, que soen pedir?. Ou polbo a feira, ou cocido. Son comidas tipicas que temos en Galicia, pero cada unha tamén é máis típica dunha determinada época, sendo así, o típico dos carnavais, o cocido.

Non estou en contra deste oficio nin de xente que se dedica a isto, pero é certo que en algunhas ocasións dáselles mais importancia a un cociñeiro que a outra persoa que teña máis estudos. Tamén e verdade que non podemos medir ás persoas polos seus estudos, pero paréceme inxusto que un cociñeiro teña un lugar dereito a un lugar na televisión ou en revistas, mentras que a case ningún outro oficio se lle da dereito a isto.

Quioscos cheos de

Revistas e libros cheos de recetas explicados paso a paso, pero, onde están as revistas cheas de relatos dun profesor ou por exemplo dun agricultor?


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra