GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0472

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/07

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras323
Número de lemas142
Densidade léxica44
Número de enunciados13
Media de palabras por enunciado24.85
Número de palabras do enunciado máis longo52
Número de palabras do enunciado máis curto11
Número de parágrafos7
Media de enunciados por parágrafo1.86

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade, a gastronomía e a cociña están acadando moita popularidade, esto debese a un elevado nivel de factores pero principalmente este incremento ven provocado pola saída da crise. Cando estabamos en crise moita xente non se podía permitir o luxo de ir cenar a un restaurante e agora que pouco a pouco estamos saindo dela a xente comeza a gastar parte do seu diñeiro en ir a comer ben, xa que sempre é un pracer comer unha comida ben preparada.

Cada vez abrense mais restaurantes que serven pratos de comida exquisitos, pero non sempre é necesario ir ó máis caro para comer mellor. A xente ademais guiase moito pola apariencia do lugar ao que vas ir comer, pero iso non é sempre o mais importante. Eu recordo ir a comer a restaurante moi pequeniños e con pouca fama e comer moitisimo mellor que na maioría dos restaurantes que son excesivamente caros.

Outro fenómeno que contribue a gran popularidade que está acadando a gastronomía son as novas tecnicas que existen para a realización dun plato de comida.

Ademais, agora, a sociedade está mais aberta a innovar e non lles importa provar unha infinidade de comidas novas.

Está claro que este "Boom" que está tendo agora a gastronomía acabará cansando a xente pero na miña opinión nunca vai acabar decaendo totalmente.

Todos os programas de televisión que existen agora de cociña tamen propiciaron a que a sociedade comezase a valorar mais a cociña. Programas como "Master Chef" ou "Top Chef" que son líderes de audiencia. Está claro que nos incitan cara o consumismo e provocan en nos esas ganas de ir a provar cousas novas ou incluso a intentar realizar nos mesmos esas receitas que tanto nos chaman a atención.

Na miña opinión, poder cociñar ben é unha arte que non todo o mundo ten e devbemos valorala como tal. Ademais, a través da cociña podemos coñecer moitas cousas de outras culturas, e enrriquecernos como sociedade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt