GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0475

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/10

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Arestora é moi frecuente que cando se vaia de turismo a unha cidade non teñamos as mesmas deifeicultades que tiñamos no pasado así mismo como na nosa cidade. Esto ten unha resposta clara; a cociña e a gastronomía estan a ser moi importantes no presente e están a ter un gran desenvolvemento hacia o futuro.

Algunhas das principais razóns deste desenvolvemento son que dende fai uns poucos anos estanse a celebrar concursos de comida ou tapas nos restaurantes dunha mesma cidade, o que fai que aumente a popularidade de todos estes, sobre todo dos triunfadores. Tamén hai que ter en conta que no noso caso, en España, dende fai uns poucos anos na televisión esteñan a desenrolar programas exclusivamente de concursos de cociña como son "Master Chef" en TVE para cociñeiros afeccionados e tamén "TOP CHEF" en Antena 3 unicamente para profesionais da cociña.

Grazas a estos programas, moitos dos participantes gañan unha saída na maioría dos casos profesionais e en moitos casos deciden abrir o seu propio restaurante. Tamén, o que ten de bo este programa é que engancha á cociña a moita xente que o ven dende a súa casa.

Por outro lado, tamén é moi bo que aparezan nas nosas cidades restaurantes doutras cidades que cada vez hai máis para aprender un pouco máis desta cultura.

En definitiva esto é bo para as nosas cidades xa que, en moitas casos, grazas a ter bos restaurantes e coñecidos gañanse máis turistas, o que é bo para a economía do noso país.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra