GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0476

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/11

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía é parte da cultura dunha rexión ou dun país. Se viaxas a Galicia tes que probar o Caldo Galego, ou se vas a Italia tes que comer pasta.

Dende fai unhos anos comezouse a popularizar a típica "comida basura" característica deos Estados Unidos, ou a comida precociñada, sobre todo dende o inicio da muller no mundo laboral.

Este tipo de comida, fixo que a poboación comezase a engordar, polo que agora preténdese implantar unha dieta mais sana. Para implantar este tipo de comida saúdabel, son moitos os expertos que insisten na coñecida dieta mediterránea, xa que para moitos é a mellor. Por iso en moitos países quérese adoptar a forma que temos, por exemplo, en España, de sentarnos a comer, sen ter que ir comendo mentras te desprazas, como se fai por exemplo en Estados Unidos.

No respecto a cociña, cada vez son máis as persoas que acuden a clases de cociña, xa señxa por afición ou por formar parte dunha moda.

Aínda así, sexa polo que sexa, persoalmente, pa opino que é unha maneira estupenda de que se empecemos a comer dun modo máis saudable.

Ademáis, son moitas as escolas, ou os programa sobre todo que incorporan como actividade estraescolar a activ clase de cociña, xa que así os mais pequenos poden aprender a cociñar, e tamén a saber de onde veñen os alimentos. Ao interese desta actividade contribuen tamén algúns programas de televisión como Masterchef Kids.

Para concluír, recalcaremos a idea de que aínda que esta moda de cociña e comida saudable é unha simple etapa, esperemos que se siga mantendo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt